Passie

Met coachen ben ik tevreden wanneer ik mensen individueel of in teamverband in hun kracht zet.

Ik maak gebruik van systemische en oplossingsgerichte werkvormen, gedrags cognitieve technieken, transactionele analyse, Insights Discovery, de Roos van Leary, Voice Dialogue of werkvormen uit de Gestalt benadering. 

Als feedback krijg ik terug op een natuurlijke wijze te coachen. Met empathie, onvoorwaardelijke acceptatie, cliëntgericht, intuïtief. 

Ik maak graag een gepast plan van aanpak bij elke vorm van coaching.

Opleiding 

De opleiding tot Master Coach (EQA erkend) heb ik gevolgd bij het Europees Instituut de Baak. Een mooie aanvulling op de Trainer/ Coach opleiding bij de Academie voor Innovatief Trainen. De leergang Connecting Leaders van het UMC Utrecht heeft mij inzicht gegeven in communicatie in teams. De Masterclass Cultuur en Organisatie heeft mij geleerd hoe een organisatie ontstaat op het gebied van cultuur. Uit welke 'artefacten' bestaat een organisatie bijvoorbeeld, zoals Scheinn (2001) dit noemt. Als je bedenkt dat een team als organisatie zijnde en als individu te maken heeft met vijf contexten: culturele-, maatschappelijke-, organisatie-, eigen groeps- en persoonlijke context, is het logisch dat er zowel aandacht nodig is boven de waterspiegel, op inhoud- en procedureniveau, als onder de waterspiegel, op interactie- en bestaansniveau.

 

 

Bron:

Schein, E.H. (2010),  Organizational culture and leadership. San Francisco, Jossey-Bass.

 

Sjoukje Andriessen Coaching I info@sjoukjeandriessencoaching.nl I +31640612628 I Coachfinder: https://www.coachfinder.nl/coach/sjoukje-andriessen/ Linked-In: https://www.lindkedin.com/in/sjoukje-andriessen-54950ab8/ KvK: 80402100 I BTW: NL003441972B51